onsdag 18 april 2012

Höger om höger

Jag, liksom de flesta andra, följer det som utspelar sig i Oslo. Många känner mycket kring detta, mycket skrivs om hans gärning som är svår att beskriva i ord. Många skriver om hans åsikter, hans person och hans syn på den värld vi lever i.
Han är inte ensam om att uttrycka synpunkter som de han framför i sina "manifest" och i sina tal i rätten. Det finns många som gör det och ännu fler som sympatiserar med det. Ytterligare fler lade sin röst för just sådana personer i vårt senaste val, och i andra val i Europa och resten av världen. Men det talas så tyst om det nu. Jag förstår att det inte är särskilt attraktivt att bli förknippad med en kille som B, för när det kommer till kritan är det kanske få som verkligen vill stå för det han står för. Offentligt.

Men är det inte dags att lägga korten på bordet? Att erkänna att just den gärning B har gjort är en frukt av just de här värderingarna och åsikterna. Måhända en så extrem frukt att få, ens med samma inställning, skulle göra den eller ställer sig bakom den.

Vad får människor att resonera som B? Vilka krafter som dessa finns i vårt samhälle? VAD i vårt samhälle göder sådana här ideer och vad kommer att hända när fansen blir fler?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar